Het nut van visuele communicatie

Het klinkt cliché, dat weten we, maar de juiste afbeelding of video heeft een veel grotere waarde dan één lange tekst. Mensen reageren namelijk sneller op beelden dan op tekst.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Visuele communicatie is vandaag de dag onvermijdelijk. Het is een term die we maar best heel goed begrijpen en een techniek die we maar beter goed onder de knie hebben. Communicatie is zeer belangrijk voor alle bedrijven, klein of groot.

Denk maar eens aan hoe vaak we als individu dagelijks in aanraking komen met visuele communicatie.

Van het moment dat we de oprit verlaten en een eerste reclamebord zien, span en werfdoeken opweg naar het werk, belettering op bedrijfswagens in de file tot vlaggen en lichtreclame aan verschillende gebouwen.

Het is zelf wetenschappelijk bewezen dat mensen gelezen teksten sneller vergeten dan beelden die ze gezien hebben. Ook zijn beelden eenvoudiger te begrijpen dan teksten. Kijk maar naar de aanpak van Ikea en hun handleidingen.

Hier leren we uit dat de juiste beelden voor onze websites, advertenties en flyers veel langer blijven hangen en onmiddellijk begrepen kunnen worden bij potentiële klanten.

Meer dan alleen de juiste afbeelding gebruiken

Visuele communicatie is dan ook veel meer dan enkel de juiste afbeeldingen of video’s kiezen. Het zit hem allemaal in de details. Lettertypes, kleuren, logo’s, uitlijningen, etc. 

Wanneer dit op de juiste manier gedaan wordt, maak je jouw boodschap sterker en kan zowel de online als offline vindbaarheid en zichtbaarheid van je onderneming vergroten. 

Door je doelgroep te kennen, kan je door middel van visuele communicatie eenvoudig de aandacht trekken, interesse opwekken en aanzetten tot actie.

Snel scannen van beelden

Sinds de opkomst van het internet en social media, is de mens meer en meer gewend geraakt aan het snel scannen van beelden. Om deze reden is het dus nog belangrijker om unieke en aantrekkelijke reclame te gaan creëren.

Visuele communicatie blijkt dus veel meer dan alleen een trend. Het maakt impact maakt jouw reclame veel effectiever. 

Vraag uw offerte.